Goede Herderpastor

Ergens nieuw beginnen vraagt om geduld, souplesse en meebewegen met wat gaande is. Zo vergaat het me in deze eerste weken in de kerk. Het kost allemaal wat tijd om te ontdekken voor wat ik bij wie moet zijn. Maar inmiddels begin ik al aardig wegwijs te raken en ben ik ook al bij een paar mensen op bezoek geweest. Dat was heel fijn en ik stel me voor dat dat gaandeweg zal uitbreiden.

In het opstandingsverhaal van Lucas loopt Jezus een eindje met de Emmaüsgangers op. Ze vragen zich af of Hij wel op de hoogte is van wat er allemaal gebeurd is. Jezus vraagt hen: „Wat dan?” Voor mij gaat pastoraat daarover — wat dan. Wanneer u, op welk moment in uw leven, in welke situatie ook, behoefte hebt aan een gesprek, een luisterend oor of begeleiding, dan kunt u contact met me opnemen. Dat kan bij ziekte of zelfs bij overlijden zijn maar dat hoeft niet per se. Een gesprek over wat geloven/spiritualiteit voor u betekenen, kan natuurlijk ook. Ik ben beschikbaar voor de wijken A (=1, 2 en 3) en E (=10 en 11).

Ineke en Ellewien bereiden de voor u inmiddels zo bekende huiskamergesprekken voor. Een paar keer zal ik ook gespreksleider zijn zodat we elkaar ook in die setting kunnen ontmoeten. Voor 7 november sta ik op het rooster om voor te gaan in de dienst. Dat duurt nog even maar dan weet u dat alvast. Ik kijk er naar uit.

Meeleven
Mw. Nelly Aalfs, Alteveerstraat 229, onderging een operatie en ontving een nieuwe knie. Inmiddels is zij weer thuis, na een periode van revalidatie in zorgcentrum Weidesteyn. Met haar zijn wij dankbaar dat het goed gaat.
Frank en ik zijn heel blij dat we eindelijk een huis gevonden hebben en maandag 4 oktober hebben we de sleutel gekregen. We zullen wat schilder- en schoonmaakwerk verrichten en zaterdag 16 oktober trekken we erin. Het geeft een beetje het gevoel dat we dan pas in Drenthe wonen. Achterin de Kerkentrommel vindt u ons nieuwe adres. Tot slot, omdat het al aan het herfsten is, het volgende gedicht van Jaap Zijlstra uit het Liedboek, blz. 1195:

Herfst
Met elk blad dat valt,
valt meer licht op de aarde,
komt meer uitzicht vrij.
Met elk blad dat valt,
staan wij scherper getekend,
valt meer hemel ons bij.

pastor Dineke van Oort