Tekst groter?

Kerstengelproject

 

Elkaar een beetje licht brengen in Advent: daar draait het kerstengelproject om. Veel mensen kunnen in de donkere tijd naar Kerst toe – zeker nu corona het dagelijks leven nog altijd beheerst – best een hart onder de riem gebruiken. Gelukkig zijn er veel mensen van goede wil die dat een ander willen brengen. Het Kerstengelproject verbindt mensen anoniem met elkaar. Zij hoeven elkaar dus niet te kennen en dat mag zelfs zo blijven.

Vrijwilligers (‘kerstengelen’) brengen in de vier weken van Advent op of rond de zondag een kleine attentie/kaart bij iemand die om wat voor reden dan ook extra aandacht nodig heeft. De eerste keer doet de kerstengel een briefje met uitleg bij de attentie zodat de ontvanger weet waarom hij of zij dit ontvangt.

Het hele project is anoniem. Dit geeft de kerstengel de gelegenheid om iets te delen wat je anders niet zo snel zou doen. Het geeft ook de gelegenheid om engel te zijn voor iemand waar je normaal geen contact mee hebt. Er zit geen (verplicht) bezoek aan vast. Juist de verrassing dat er onverwachts iets leuks in de brievenbus zit of aan de deur hangt is wat mensen vaak zo raakt.

Wat je die vier weken brengt is afhankelijk van de kerstengel en van de ontvanger. De ene kerstengel gaat met al zijn/haar creatieve gaven aan de gang met bloemstukken maken. Een andere stopt iedere week een mooi gedicht in de bus, al dan niet met een chocolaatje.

De doelgroep van de kerstengelen is heel divers. Denk aan oudere, eenzame, zieke of rouwende mensen, iemand wie het leven zwaar valt, iemand voor wie december een moeilijke maand is, of juist iemand die heel veel doet voor kerk en/of wijk en zo waardering krijgt als dank voor het vele werk.

Belangrijk om te weten is, dat het hierbij niet alleen gaat om gemeenteleden. Juist ook in de eigen buurt, in de eigen wijk, zijn zovelen die heel goed een lichtpuntje kunnen gebruiken.

Graag nodigen wij jou / u uit om adressen op te geven die wel een lichtje kunnen gebruiken. Aanmelden als kerstengel kan natuurlijk ook! Wij koppelen de engel aan een adres en zorgen voor een begeleidende brief voor de eerste week. De deadline voor aanmelden is maandag 22 november. Op vrijdag 26 november weet de engel aan wie hij of zij gekoppeld is.

Het is mooi om te weten dat de basisschool De Sprong ook deel gaat nemen aan dit project!

Aanmelden kan bij Gerard van Slageren: gerard@vanslageren.nl.

Help jij, helpt u mee, deze Adventstijd een beetje licht te verspreiden?

Gerard van Slageren en Jolanda Paans

| in Homepagina.