Tekst groter?

Alpha nieuws

Uitnodiging……

Op dinsdagavond 10 september a.s. hopen we van start te gaan met onze 40e interkerkelijke Alpha Hoogeveen en omstreken!!!

Meer dan 25 miljoen mensen wereldwijd hebben de cursus gevolgd.  In Nederland waren dat er ruim 280.000 Bij ons al ruim 770… Alpha is een zoektocht naar de betekenis van het christelijk geloof. Een zoektocht waarbij veel mensen gaandeweg ontdekken wie God voor hen wil zijn. Met elkaar gezellig eten, maar ook praten en luisteren naar wat God ook in 2019 nog te zeggen heeft. Aan Alpha doen mensen Lees verder →

TIP:

Kijk eens op https://goedeherderkerk.pknhoogeveen.nl/de-kerk/het-orgel/ voor mooie filmpjes van het orgel gemaakt door Anne Kuipers.

Vakantie Bijbel Week poster

Breicafé “Haak in”

Houdt u van gezelligheid én van creatief bezig zijn? Dan is Breicafé ‘Haak in’ echt iets voor u! Breien, haken, wat u maar graag doet: kom meedoen! U hoeft niet veel ervaring te hebben, we helpen u graag om het weer beter onder de knie te krijgen.

De creatieve opbrengst van deze middagen is voor een goed doel dat tijdens de eerste bijeenkomst wordt toegelicht. Neemt u liever uw eigen werk(je) mee? Ook dat is prima.

Breicafé ‘Haak in’ is bestemd voor iedereen uit onze gemeente en uit onze buurt. Neem dus gerust iemand mee.

Wij komen elke donderdag in de even weken bij elkaar. Tijdstip: 14.00 tot 16.00 uur. Locatie: Torenzaal van de Goede Herderkerk. De eerst volgende keer is weer op donderdag 17 en 31 oktober.

Heeft u nog restjes wol, katoen of ander materiaal liggen? In de hal van de kerk staat een rieten mand bestemd voor deze restjes. Wij kunnen hiermee weer creatief aan de slag.

Er is al een aantal enthousiaste vrijwilligers en samen hebben wij er zin in. Komt u meedoen? Koffie en thee staat klaar. Van harte welkom!

Namens Breicafé ‘Haak in’, Christina Benjamins en Jolanda Paans

Vakantie Bijbel Week

Hulp gevraagd!

Superleuk! Dit jaar wordt er voor het eerst een Vakantie Bijbel Week gehouden! En wel in de herfstvakantie op 23 en 24 oktober, van 9.45 uur tot 12.00 uur. Natuurlijk hebben wij hierbij veel helpende handen nodig. Die handen hoeven echt niet jong te zijn, ze mogen ook al wel op leeftijd zijn. Opa’s en oma’s zijn dus ook van harte welkom. En verder iedereen die kinderen in de basisschoolleeftijd (van groep 3 tot en met groep 8) een warm hart toedraagt.

Wat wordt er van u gevraagd? Enthousiasme! De helpende hand bieden bij het uitvoeren van het programma. Het is niet verplicht om beide dagen aanwezig te zijn, één dag is al fijn.

Meer info kunt u opvragen bij Desiree Zilverberg (jeugdwerk.ghk@pghoogeveen.nl).

Zin in poëzie en muziek

Woorden kunnen veelzeggend zijn. Maar poëzie en muziek raken lagen die dieper gaan.

Ervaar hoe taal en muziek elkaar kunnen versterken. Predikant Melle Leffers en pianiste Gonnie Folkeringa nemen u mee op de vleugels van gedichten en ontroerende klanken.

Dit naar aanleiding van Prediker 3:1-8.

Datum: zondag 27 oktober, aanvang 17.00 uur. Plaats: Goede Herderkerk in Hoogeveen

Foto’s startzondag 2019

Er staan een heleboel mooie foto’s van onze startzondag in ons fotoalbum. Bekijk ze maar eens.

Meer weten over geloven?

Meer weten over geloven?

Heeft u vragen als ‘wat is de kerk?’ of ‘waarom zou ik naar de kerk gaan?’ neem eens een kijkje op de website www.gelovenindekerk.nl

 

Leeftocht 2019 / 2020

logoLeeftochtHet programma van “Leeftocht” is weer uit en heeft vanaf nu ook een eigen site. Klik op de link aan de linker kant van deze pagina om naar de site van “Leeftocht” toe te gaan.