Tekst groter?

van de Goede Herderpastor

(update 26-11-21)

pastor in de wijken A (=1, 2 en 3) en E (=10 en 11)

Enige tijd geleden werd een bijeenkomst georganiseerd voor de contactpersonen en ouderlingen van de wijken waarin ik werk. Dat was fijn want zo konden we kennismaken. Opvallend is het dat er misschien ongemerkt zoveel gaande is in de wijken. Maar ook dat er zoveel aandacht is en trouw van vrijwilligers. Dat is mooi om te merken. Inzet van velen en aandacht voor elkaar maken dat er verbinding is en dat de dingen dragelijk worden. Dat heeft iets van licht doorgeven.

Grappig te merken dat, hoewel wij nog maar kort in Hoogeveen wonen, ik ‘herkend’ word door sommigen. „Ik heb uw foto in de Kerkentrommel gezien”, of: „U was de voorganger van zondag.” Nu is het niet zo moeilijk mij te herkennen met mijn korte grijswitte haar en kleine gestalte maar toch…. Lees verder →

Kerstengelproject

Elkaar een beetje licht brengen in Advent: daar draait het kerstengelproject om. Veel mensen kunnen in de donkere tijd naar Kerst toe – zeker nu corona het dagelijks leven nog altijd beheerst – best een hart onder de riem gebruiken. Gelukkig zijn er veel mensen van goede wil die dat een ander willen brengen. Het Kerstengelproject verbindt mensen anoniem met elkaar. Zij hoeven elkaar dus niet te kennen en dat mag zelfs zo blijven.

Vrijwilligers (‘kerstengelen’) brengen in de vier weken van Advent op of rond de zondag een kleine attentie/kaart bij iemand die om wat voor reden dan ook extra aandacht nodig heeft. De eerste keer doet de kerstengel een briefje met uitleg bij de attentie zodat de ontvanger weet waarom hij of zij dit ontvangt.

Het hele project is anoniem. Dit geeft de kerstengel de gelegenheid om iets te delen wat je anders niet zo snel zou doen. Het geeft ook de gelegenheid om engel te zijn voor iemand waar je normaal geen contact mee hebt. Lees verder →

Kerstmarkt vrijdag 10 december

Vaak zeggen wij fijne of gezegende Kerstdagen tegen elkaar, of sturen we een kaartje met een vriendelijke groet.

Ook dit jaar kunnen wij elkaar ontmoeten op de kerstmarkt van de Goede Herderkerk op vrijdag 10 december van 11:00 tot 16:00 uur. Waar u welkom bent op een gezellige kerstmarkt en waar de organisatie zorgt voor veel nieuwe activiteiten.

Kom gezellig naar de kerstmarkt en laat u verrassen.

Om het te kunnen realiseren houden wij inbrengdagen waar u kerstartikelen, kunstkerstbomen, boeken, puzzels, schalen, houdbare producten en cadeaus etc. kunt brengen. Wilt u ervoor zorgen dat de spullen schoon en heel zijn, zodat we er een ander een plezier mee kunnen doen? Lees verder →

Houd moed, heb lief!

 

Wees welkom in de kerk op de zondag:

(update)

Met maximaal 100 personen mogen wij elke zondag bij elkaar komen en wij mogen weer samen zingen maar zoals u heeft kunnen horen en lezen gaat het niet goed met de besmettingen en we willen dan ook graag dat u vanaf zondag 7 november weer de kerk in komt met een mondkapje op, dit om juist besmetting te voorkomen, als u plaats hebt genomen in de bank dan mag hij weer af en bij het uitgaan graag weer op, en wij houden ons aan de 1½ meter afstand en ontsmetten bij de ingang onze handen. Indien u geen mondkapje hebt gewoon komen want dan krijgt u er één bij het binnenkomst.

Ook zal het corona team aanwezig zijn dus volg hun instructies op.

 <de kerkenraad>

Advent

1ste Advent

Collecte

De collectes voor zondag 5 december 2021 zijn:

Diaconie tbv attenties wijkcontactwerk

Plaatselijk wijkwerk

Kerk (College Van Kerkrentmeesters)

Digitale collecten tijdens de coronacrisis:  Lees verder →

Breicafé “Haak in”

In de maand december is het ‘Breicafé” open op 2 en 16 december. Van 14:00 tot 16:00 uur is iedereen (met of zonder creatief werkje) van harte welkom.

Christina Benjamins, Hilda Beumer, Rita Bekhuis, Jolanda Paans