Tekst groter?

Mededelingen vanuit de kerkenraad

 

Protestantse wijkgemeente Zuid

15-2-19 Zieken(t)huis

Dhr. E. Knol, Brederoweg 45-22, 7901 JL, revalideert nog in De Kaap (Zorghotel, kamer 14). Helaas gaat het met de gezondheid van zijn vrouw ook moeizaam. Wij wensen hen beiden heel veel sterkte toe.

Dhr. E. Koster, Gruythuysenlaan 8, 7906 DH, verblijft voor revalidatie nog in Weidesteyn (kamer 439). Langzamerhand gaat het weer een beetje beter. Ook hem en zijn vrouw wensen wij veel geduld en moed toe.

Wij denken ook aan andere zieken die hier misschien liever niet genoemd willen worden, maar die ieder op hun eigen manier toch met moeite te maken hebben. Laten we in onze gebeden ook aan hen denken, al weten wij hun namen soms niet…

15-2-19 Overleden

Op 27 januari is Jan Berkenbosch overleden, in de leeftijd van 85 jaar. Samen met zijn vrouw woonde hij aan de Witsenborgstraat 12. Op donderdag 31 januari heeft de afscheidsdienst plaatsgevonden in de Goede Herderkerk, waarna hij is begraven op de begraafplaats in Fluitenberg. Achterin de Kerkentrommel vindt u het in memoriam.

15-2-19 Breicafé

Breicafé ‘Haak in’ is van start gegaan. Maar liefst vijftien dames schoven de eerste keer aan. Er werd gezellig gepraat en driftig gebreid en gehaakt. Prachtig om te zien. Heeft u de eerste (en tweede) keer gemist? U bent van harte welkom op donderdag in de even weken, van 14.00 tot 16.00 uur. De eerstvolgende keer is 21 februari.

15-2-19 Wennen?

`Kunnen jullie al een beetje wennen?’ Die vraag wordt mij regelmatig gesteld. En ja, met dat wennen lukt het wel.

Voor het hele gezin is het een grote omschakeling, zo’n verhuizing naar een nieuwe woonplaats. Maar hoe lastig dat soms ook kan zijn, je leert er ook weer veel van. Zowel als kind, als volwassene! Gelukkig hebben onze kinderen aardig hun draai gevonden. Ook qua werk went het snel. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel vrijwilligers zich met enthousiasme inzetten voor de gemeente. Dat geeft echt het gevoel van ‘met elkaar gaat het lukken!’

‘Met elkaar’, dát is voor mij van groot belang. Dat betekent ook dat mocht u ergens mee zitten, mocht u een goed idee hebben, of mocht een vraag bij u in het hoofd blijven hangen, spreek mij dan gerust aan. Want alleen op die manier kunnen wij naar elkaar omkijken en mét elkaar bouwen aan de gemeente. Voelt u zich vrij, voel jij je vrij!

Zó wennen we hopelijk allemaal snel aan elkaar…

15-2-19 Tenslotte

Woorden van Elizabeth Barrett Browning: ‘Brandend braambos’:

De aarde zit boordevol hemel en elke struik, hoe gewoon ook, staat in lichterlaaie van God. Maar enkel hij die het ziet doet zijn schoenen uit. De rest zit eromheen en plukt bramen.

Ontvang een hartelijke groet, ds. Jolanda Paans