Tekst groter?

Berichten uit Zuid

 

Rondom Zuid

8-11-19 Bij de vieringen

Op zondag 17 november komen we als gemeente bij elkaar om de Maaltijd van onze Heer te vieren. Het Avondmaal is de plek waar wij aan den lijve mogen ervaren dat Jezus Zich voor ons gegeven heeft. Het stukje brood dat wij ontvangen, het slokje wijn dat wij drinken: Hij geeft het ons! Hij is onze Gastheer. Wij worden uitgenodigd. U komt toch ook?

8-11-19 Zieken(t)huis

Zowel dhr. PL. Dunning als mevr. J. Meppelink, Van Galenstraat 1, 7907 AN, heeft in het ziekenhuis gelegen. Dhr. Dunning is geopereerd aan de ruggenwervel en bij mevr. Meppelink waren galstenen aanleiding voor een operatie. Beiden zijn weer thuis.

Mevr. J. Hoogeveen-de Jonge, Hyacinthenstraat 9, is na verblijf in het Herstelhotel, De Kaap, definitief verhuisd naar het Jannes van der Sleedenhuis in Krakeel, Grote Beer 12/117, 7904 LW.

In Weidesteyn zijn opgenomen:

mevr. M.H. Averesch-Otten, Valkenstede 38, 7905 BP kamer 504;

mevr. A. Erlings-Langevoort, Tichelwerkstraat 12, kamer 326; mevr. L. Hoekema-Fledderus, Aardenburg 21, 7906 DE, is vanuit Weidesteyn weer, naar huis gegaan.

mevr. J. de Roo-Dekker, Witsenborgstraat 23, 7906 NN, moest een operatie ondergaan. Er is een tumor uit de dikke darm verwijderd.

mevr. W.T. Otten-Bos, Aardenburg 6, 7906 DD, is opgenomen op de afdeling ouderenpsychiatrie, kamer 210.

Mevr. A. Strijker-Dekker, Aardenburg 53, 7906 DE, is opgenomen in De Luwte, kort verblijf, kamer 23. Wij wensen deze zieken veel sterkte en Gods nabijheid toe. Ook willen wij de velen die thuis te kampen hebben met ziekte, zorgen of tegenslagen niet vergeten. Dat ook zij zich geborgen mogen voelen in de liefde en trouw van de Eeuwige.

8-11-19 Huwelijksjubilea

Onze hartelijke gelukwensen gaan naar de volgende jubilerende echtparen:

dhr. en mevr. Luiting-Bakker, De Nije Nering 56/13, 7906 EX, hopen op 14 november 50 jaar getrouwd te zijn.

Op 17 november hopen dhr. en mevr. Te Velde-te Velde, Veenluydenstraat 36, 7906 HK, hun 55-jarig huwelijk te vieren.

Wij zijn God dankbaar voor deze gedenkwaardige momenten en bidden deze echtparen en hun dierbaren Zijn zegen toe.

8-11-19 Terugblik VakantieBijbelWeek

Het was voor iedereen een spannend moment: de eerste ochtend van de VakantieBijbelWeek. Zouden er wel kinderen komen? En ja, hoor! Ze kwamen! En wat hebben we twee prachtige dagen met elkaar beleefd.

De kinderen reageerden enthousiast op Bram en Britt die allerlei avonturen beleefden. Ze deden volop mee met het knutselen en de speurtocht. En het themalied ‘Schatrijk’ zat er na het afsluitende pannenkoeken eten goed in. Alle vrijwilligers hartelijk bedankt voor de inzet. Wat voelen we ons met elkaar toch schatrijk.

8-11-19 Kerst door Zuid

In de vorige Kerkentrommel las u al een oproep waarin gevraagd wordt om zangers en zangeressen voor het engelenkoor. Die oproep geldt nog steeds!

Maar voor wie zich niet zo prettig voelt bij zingen, zijn er natuurlijk legio andere mogelijkheden, onder andere door mee te doen aan de kerstwandeling op 19 december. Voor de activiteit rond onze eigen kerk zijn we op zoek naar enthousiastelingen die het leuk vinden om te figureren in de kerk. Om buiten alles in goede banen te leiden, zijn we op zoek naar mensen die graag de helpende hand willen bieden. De wandeling start vanaf 17.00 uur bij de Goede Herderkerk. Er wordt in groepen gestart. Uiterlijk 21.00 uur verwachten we de laatste groep terug bij de kerk. Als u zich aanmeldt als vrijwilliger betekent dit niet dat u helemaal niet aan de wandeling deel kunt nemen. Als er voldoende vrijwilligers zijn, kunnen de taken rouleren. Doe vooral mee. Het is een prachtige manier om zo in de breedte van wijk Zuid met en voor elkaar bezig te zijn.

Voor meer info, stuur mij gerust een mailtje of doe een belletje.

8-11-19 Een nieuwe woning

Zoals velen van u weten, waren wij sinds vorig jaar zomer op zoek naar een eigen plekje om te wonen. Het was niet de meest handige tijd om op huizenjacht te gaan: de huizenmarkt is krap en overspannen. Maar na meer dan een jaar gezocht te hebben, zijn wij er dan toch in geslaagd om een fijne plek te vinden. Inmiddels hebben wij de sleutel

en zijn we in de volgende fase aanbeland: klussen! We nemen even de tijd en hopen in de loop van januari te gaan verhuizen. Ons toekomstige adres: Bieleveldlaan 67. Mocht u in de komende weken ontdekken dat ik onder de verfspatten zit, dan weet u dus waarom.

8-11-19 Ten slotte

Voor u gelezen (in Judith van den Berg, Pluk de dag!): ‘In een krant verscheen eens een ingezonden brief van een gefrustreerde kerkganger: ‘Het heeft helemaal geen zin om naar de kerk te gaan. Al dertig jaar lang ga ik trouw elke zondag naar de kerk. Ik heb minstens drieduizend preken aangehoord, maar ook al doe ik mijn best, ik kan me er niet één meer herinneren. Ik denk dus dat ik mijn tijd aan het verspillen ben en voorgangers verspillen hun tijd door zoveel preken te schrijven. Niemand onthoudt ze, dus zijn ze nergens voor nodig. Hierbij wil ik voorgangers oproepen geen preken meer te schrijven. En naar de kerk ga ik al helemaal niet meer. Vriendelijke groet.’

Uiteraard lokte deze brief veel reacties uit en er vond een verhitte discussie plaats in de krant. Tot iemand het volgende antwoord schreef: ‘Ik ben nu dertig jaar getrouwd met mijn vrouw en in al die jaren heeft ze minstens tienduizend maaltijden voor me bereid. Maar om je eerlijk te zeggen, kan ik me al die gerechten nauwelijks herinneren. Maar wat ik wel weet, is dat deze maaltijden me stuk voor stuk hebben gevoed en kracht hebben gegeven om aan het werk te gaan. Als mijn vrouw al dit eten niet had klaargemaakt, was ik nu nergens geweest.’

Met deze brief werd de discussie gesloten.

Ontvang een hartelijke groet, ds. Jolanda Paans

Bovenwijks Ouderen Pastoraat

8-11-19 Meeleven

Mevr. A. Koerts-Hendriks, Meppelerweg 22, 7912 VR Zuidwolde verblijft nog altijd in Weidesteyn, 7909 AA, kamer 421. Wij wensen haar en de familie kracht en Gods nabijheid in deze moeilijke tijd.

8-11-19 Huwelijksjubileum

Op 16 november is het 60 jaar geleden dat dhr. en mevr. Takken-Moraal zijn getrouwd. Hun adressen zijn: Koning Willem Alexanderhof 2/K103, 7902 AW en respectievelijk Hennie van Andelhof 1/05, 7901 HD. Wij wensen hen een mooie dag samen met hun gezin en Gods zegen voor de toekomst!

Hetty Kleinjan